Ma reggel isteni csodaként hatott rám a vércukorszintem: 3,9 :)
Ennek örömére kicsit elmerészkedtem főzés terén az aszalt gyümölcsök felé. Tegnap fazekasságon egyik társam is pont azt mesélte, hogy paleósként mennyire szereti az aszalt szilvával töltött csirkemellet, és én is hasonló receptet találtam, igaz az eredeti szűzérméből készül, de gondoltam csirkéből sem lesz rossz :)
Szóval elszaladtam a boltba, vettem ezt azt, és nekiálltam alkotni... Két óra alatt született meg az alábbi étel:
1. póréhagymás-rozmaringos aszalt szilvával töltött csirkemell vele sült répával és körtével
2. fahéjas "paleocsinta" mézzel karamellizált mazsolás-almaöntettel
Íme az 1. recept (szintén Elmirától)
1 kg csirkemell
10 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva
1 szál póréhagyma fehér része vékony karikákra vágva
3 db felkarikázott sárgarépa
2-3 szeletelt, nem túl érett körte
állati zsír (nálam még mindig a maradék kacsazsír)
rozmaring, só, bors

A 2. receptet itt a neten találtam, Alexandra blogjában, aki isteni dolgokat talál ki a messzi Ausztráliában, de szerencsére magyarul ír :)
A tészta nem túl bonyolult, ha már be van rendezve a konyha paleóra: nekem volt már otthon gesztenyelisztem, a múltkor készítettem jó előre egy üvegnyi ghít és kókusztejem is maradt a sütisütésből. Szóval az összetevők a bögrés sütemények receptje alapján:
2 bögre gesztenyeliszt
1 bögre növényi tej (rizs, mandula, kókusz stb.)
1 bögre víz
1 tojás
1 evőkanál ghí
csipet só
szőlőmagolaj a sütéshez

Utána akkor a karamellás alma. Ez sem nagy kunszt, viszont isteni íze van:
1 db nagyobb alma
marék mazsola (elhagyható)
egy evőkanál ghí
1-2 evőkanál méz / agavé nektár / juhar szirup

Ez a mennyiség 4 palacsintára elég, de nem is baj, mert annyira laktató, hogy a többire érdemes akkor készíteni, amikor legközelebb eszünk, mert melegen a legjobb...
Most már csak a palacsinták betöltése van hátra fahéjjal, feltekerni, öntetet ráönteni és KÉSZ!!!
U.i.: Szájakat becsukni, csorgó nyálat letörölni :))))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése